Congres Persoonlijkheids­stoornissen

persoonlijkheidsstoornissen GGZ Congres

Er breekt een nieuwe fase aan voor de diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. De criteria in de DSM-5 blijven leidend, maar er is steeds meer twijfel over het nut en de toepasbaarheid hiervan. Het congres Persoonlijkheidsstoornissen belicht de nieuwe ontwikkelingen en een aantal onderwerpen die ten onrechte tot op heden onvoldoende aandacht krijgen.

Wat verandert er op het gebied van diagnostiek als we niet alleen naar klasse maar ook dimensie kijken? Welke (evidence based) opties zijn er voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen volgens de nieuwe zorgstandaard? En wat is de waarde van generalistische behandelingen naast de ‘grote vier’? Op al deze vragen krijgt u antwoord.

Specifieke patiëntgroepen
In het middagprogramma van het Ggz-congres Persoonlijkheidsstoornissen is er bovendien alle gelegenheid om verdieping op te doen in diverse workshops. Denk aan specifieke patiëntdoelgroepen als mensen met EPA, ouderen, jongeren of laaggeletterde patiënten. Maar ook is het mogelijk om met eigen casuïstiek nog eens in te zoomen op de alternatieve nomenclatuur voor persoonlijkheidsstoornissen langs dimensionele lijnen in Sectie 3 van de DSM-5. Zo haalt u meer uit het model in uw dagelijkse praktijk!

Wat u opsteekt | Dit geaccrediteerde congres biedt u een mooie mix van:

  • De veranderingen op het gebied van diagnostiek en behandeling
  • Niet-specialistische behandeling van persoonlijkheidsstoornissen
  • Persoonlijkheidsstoornissen bij specifieke patiëntdoelgroepen
  • Herkenbaar (eigen) casusmateriaal
  • Verfijning, verrijking en verdieping

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en alle andere professionals die meer willen weten over persoonlijkheidsstoornissen.

Mogen we u ook verwelkomen?

Congres Persoonlijkheidsstoornissen | Sprekers

Congres Persoonlijkheidsstoornissen | Praktische informatie

Waar en wanneer
Vrijdag 9 oktober 2020 | Green Village, Nieuwegein
Blokhoeve 7, 3438 LC Nieuwegein
Routebeschrijving

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij:

– Accreditatiebureau FGzPt
– Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)
– Verpleegkundig Specialisten Register
– Kwaliteitsregister V&VN

Het congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur. Heeft u een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan uw verzoek naar henriette.boven@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.

Tarieven (btw vrij) – vroeg inschrijven loont!

  • 399,- per persoon | Regulier tarief
  • 349,- per persoon | Abonnee tarief*
  • 349,- per persoon | Early bird: voor de eerste 50 inschrijvingen

* Abonnees van GZ-Psychologie, Kind & Adolescent Praktijk, Kind & Adolescent, Neuropraxis, TPO De Praktijk

Eenvoudig inschrijven via dit online formulier >

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en alle andere professionals die meer willen weten over persoonlijkheidsstoornissen.

Versoepelde voorwaarden
Onze voorwaarden zijn tijdelijk versoepeld om deelnemers maximaal de gelegenheid te geven om de inschrijving te verplaatsen, een collega te sturen of eventueel te heroverwegen, zonder dat dit tot extra kosten voor de deelnemer leidt. Deelnemers kunnen tot 1 week voor een evenement kosteloos omboeken naar een ander congres. Mochten wij genoodzaakt zijn om één van onze congressen te annuleren, dan plannen we een nieuwe datum later dit jaar en is het mogelijk om dan alsnog deel te nemen. De programma’s blijven zoveel mogelijk identiek aan het initieel geplande congres en we streven er naar zo veel mogelijk dezelfde sprekers te boeken. Mocht de nieuwe datum niet passen, dan is het voor deze congressen mogelijk tot een week voor het evenement kosteloos om te boeken naar een ander evenement. Lees meer >>

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)

T: 030 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Henriëtte Boven
M: 06 53 97 9913
E: henriette.boven@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)

Manouk Mens
M: 06 30 17 33 30
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van 50,- wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf 750,- (excl. btw) per persoon bedragen de administratiekosten 250,-. De administratiekosten bedragen 35,- indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan 100,- bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.