Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen

Emotieregulatie bij volwassenen en kinderen

Het congres Emotieregulatie bij volwassenen en kinderen vormt voor u een unieke gelegenheid om kennis te maken met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining. Deze dat wordt het centrale begrip ‘emotieregulatie’ vanuit verschillende perspectieven belicht.

Zowel kinderen & adolescenten als volwassenen kunnen veel last hebben van heftige emoties of onderdrukken die juist waardoor dit belastend kan zijn voor henzelf en/of voor hun omgeving. Emotieregulatie kunt u op verschillende manieren aanleren. Veel behandelaars passen het nu toe als methodiek binnen een behandeling van angstproblemen, depressieve klachten, eetstoornissen, agressieregulatie of bij persoonlijkheidsstoornissen. Ze doen dat wanneer het aangewezen is maar, zonder een duidelijk therapieplan, zonder duidelijk protocol, zonder een goede wetenschappelijke rationale.

Patiënten leren omgaan met hun emoties wordt in de behandelkamer nog altijd ondergewaardeerd. Kom naar het congres en leer:

  • Hoe u een goede regulatietraining inzet bij je behandeling
  • Hoe u TEC (Training Emotionele Competenties) inzet bij 1-op-1 behandelingen, in groepsverband, ambulant of residentieel
  • Hoe u de vele emotionele competenties van de patiënten systematisch kunt identificeren en zo nodig gericht kunt vergroten
  • Hoe u deze competenties het beste bij patiënten kunt aanleren

Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassen | Programma

09.00
Ontvangst en registratie met koffie & thee
09.30
Opening door de dagvoorzitter
09.45
Lees meer Sluiten
Emotieregulatie een vergeten transdiagnostische factor

Caroline Braet, klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Zij is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Gent, vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie. Ze leidt ook het Universitair Psychologisch Centrum Kind en Adolescent te Gent. Tevens is zij lid van de Wetenschappelijke Raad van Advies van Cure & Care Development

10.25
Lees meer Sluiten
Emotieregulatie trainen : een geëvalueerd behandelingsprotocol

Matthias Berking, psychotherapeut en professor Klinische Psychologie en Psychotherapie aan de Universiteit van Marburg (Duitsland)

11.05
Koffie/thee pauze
11.30
Workshopsronde 1
12.45
Lunchpauze
13.30
Workshopronde 2
14.45
Koffie/thee pauze
15.05
Workshopronde 3
16.20
Einde programma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Eerdere edities van dit congres werden beoordeeld met gemiddeld een 8.
Ontdek waarom en schrijf u nu in!

Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassen | Sprekers

Datum en locatie:
Vrijdag 15 november 2019 | Van der Valk Hotel Utrecht
Adres: Winthontlaan 4 -6, 3526 KV Utrecht

Doelgroep:
Het congres is bestemd voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Accreditatie:
Het congres staat gelijk aan een studiebelasting van 6 uur. We gaan binnenkort accreditatie aanvragen, deze informatie volgt spoedig.

Heeft u een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan uw verzoek naar henriette.boven@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.

Tarieven:Emotieregulatie - gratis boek

Speciaal voor congres deelnemers! Gratis boek: Emotieregulatietraining bij kinderen en adolescenten
Dit boek
, beschrijft een concreet stappenplan van een goed geëvalueerde emotieregulatietraining. Het boek is gericht op psychotherapeuten, klinisch psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen en psychiaters.

* voor abonnees van: GZ-Psychologie, Kind & Adolescent Praktijk, Kind & Adolescent, Neuropraxis, TPO De Praktijk – Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Contact
Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: (030) – 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Henriëtte Boven
M: 06 – 53 97 9913
E: henriette.boven@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)
Manouk Mens
M: 06 – 30 17 3330
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van € 50 wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750 (excl. BTW) per persoon bedragen de administratiekosten € 250. De administratiekosten bedragen € 35 indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan € 100 bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.