Congres Emotieregulatie

bij kinderen en volwassenen

Emotieregulatie is méér dan praten over gevoelens en ontspanningsoefeningen doen. Tijdens dit congres maakt u kennis met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining die is in te zetten voor volwassenen en voor kinderen. U ontdekt hoe emotieregulatie zich ontwikkelt vanaf de kindertijd, waar het fout kan lopen hoe u de training kunt inzetten in verschillende klinische settings.

Veel behandelaars passen emotieregulatie toe als methodiek binnen een behandeling van angstproblemen, depressieve klachten, eetstoornissen, agressieregulatie of bij persoonlijkheidsstoornissen. Ze doen dat wanneer het aangewezen is. Echter, zonder een duidelijk therapieplan, zonder duidelijk protocol en zonder een goede wetenschappelijke rationale.

Breed inzetbare emotieregulatie training
In dit congres krijgt u die handvatten van prof. dr. Matthias Berking, die werkte aan een gefundeerde wetenschappelijke onderbouwing voor het uitvoeren van de emotieregulatietraining. Daarnaast licht prof. dr. Caroline Braet het trainingsprogramma toe dat zij ontwikkelde voor emotieregulatie specifiek gericht op kinderen en adolescenten. In twee workshoprondes met onderwerpen naar keuze gaat u de diepte in met diverse zinnige en zingevende interventies op het gebied van emotieregulatie.

Waarom heeft Matthias Berking deze specifieke emotiergulatietraining ontwikkeld?
Beluister het interview met Matthias Berking >>

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en alle andere professionals die meer willen weten over emotieregulatie zowel kinderen als volwassenen.

Mogen we u ook verwelkomen?

Congres Emotieregulatie | Sprekers

Congres Emotieregulatie | Praktische informatie

Waar en wanneer
Donderdag 26 november 2020 | Hotel Landgoed Zonheuvel Doorn Utrecht
Adres: Amersfoortseweg 98 | 3941 EP Doorn
Routebeschrijving Emotieregulatie GGZ congres

Uw bezoek aan het congres zal een andere ervaring zijn dan u wellicht van ons gewend bent, echter zullen wij er samen met Landgoed Zonheuvel alles aan doen, zodat u zich comfortabel en veilig voelt.

 • De veiligheid van onze deelnemers staat voorop. Tijdens het congres zal de locatie dan ook ingericht zijn op de 1,5 meter richtlijn. Meer informatie vindt u op de website van Landgoed Zonheuvel. Een week voorafgaand aan het congres ontvangt u van ons verdere details.
 • Er zullen niet meer mensen aanwezig zijn dan 100 personen (inclusief organisatie).
 • Wij raden iedereen aan om zo veel mogelijk het openbaar vervoer te vermijden. Er zijn voldoende parkeerplekken aanwezig bij Landgoed Zonheuvel.

Natuurlijk zullen wij de richtlijnen van het RIVM en het kabinet blijven volgen.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij:

 • NIP-Eerstelijnspsychologie
 • NIP Kinder- en Jeugdpsychologen (K&J)
 • NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)
 • Accreditatiebureau FGzPt
 • Cognitief Gedragstherapeuten (VGCt)
 • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)

Het congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur. Heeft u een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan uw verzoek naar henriette.boven@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.

Tarieven (btw vrij) – vroeg inschrijven loont!

 • 399,- per persoon | Regulier tarief
 • 349,- per persoon | Abonnee tarief*
 • 349,- per persoon | Early bird: voor de eerste 50 inschrijvingen

* Abonnees van GZ-Psychologie, Kind & Adolescent Praktijk, Kind & Adolescent, Neuropraxis, TPO De Praktijk

Eenvoudig inschrijven via online formulier >

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en alle andere professionals die meer willen weten over emotieregulatie zowel kinderen als volwassenen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)

T: 030 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Henriëtte Boven
M: 06 53 97 9913
E: henriette.boven@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)

Manouk Mens
M: 06 30 17 33 30
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van 50,- wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf 750,- (excl. btw) per persoon bedragen de administratiekosten 250,-. De administratiekosten bedragen 35,- indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan 100,- bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.